NAZORG

Volg deze instructies op om ervoor te zorgen dat je nieuwe tattoo goed geneest.

ONDERWEG NAAR HUIS

De folie beschermt de tattoo terwijl bloed en wondvocht de huid kunnen verlaten, ook de huid rondom de tattoo kan wat op gaan zwellen, dit is normaal en gaat vanzelf weg wanneer je genoeg rust neemt.

De folie mag er na 3 tot 5 uur af (alleen als je thuis bent/in een schone omgeving met toegang tot sanitaire voorzieningen) en maak daarna de tattoo schoon.

Was altijd je handen en/of desinfecteer je handen voordat je aan je tattoo zit!

JE TATTOO DAGELIJKS SCHOON HOUDEN

Was altijd je handen en/of desinfecteer je handen voordat je aan je tattoo zit!

Was de tattoo zachtjes met lauw water en milde ongeparfumeerde zeep (zoals Unicura)

Dep de tattoo voorzichtig droog met een schone(!) handdoek (niet wrijven!)  en laat de tattoo luchten. Smeer hem daarna in met een dunne laag tattoo crème. (zoals Bepanthen zalf)

Herhaal deze stappen in de ochtend en in de avond gedurende 1 week,
na ongeveer 1 week kan je stoppen met deze routine en de tattoo alleen nog af en toe in smeren wanneer je last hebt van een extreem droge huid.

DE EERSTE WEKEN

Het is normaal dat de huid uiteindelijk korstjes krijgt en/of gaat vervellen maar het is belangrijk dat je hier niet aan krabt of peutert zodat de tattoo niet beschadigt of geïnfecteerd raakt tijdens het genezingsproces.

Draag loszittende kleding die gemaakt zijn van ademend materiaal die niet tegen de tattoo aan kan schuren, zeker gedurende de eerste week.

Bedek de tattoo niet onnodig met bijvoorbeeld een pleister of verband, de tattoo heeft lucht nodig om te genezen

Wat je moet vermijden

Vermijd het scheren van de huid rondom de tattoo voor zolang de huid nog niet volledig hersteld is. Scheren zorgt voor irritatie aan de huid.

Vermijd direct zonlicht en UV-licht voor minstens 6 weken. Gebruik daarna altijd een hoge factor zonnebrand creme.

Vermijd huisdieren of andere dieren zodat ze niet tegen je tattoo aan kunnen komen. Dit kan ernstige infecties veroorzaken, ook al is jouw hond of kat de aller schoonste van het land.

Vermijd het nat/week maken van de tattoo. Dus geen bad nemen (een korte douche is prima), geen zwembaden, sauna’s of bubbelbaden. Door het week worden kan de tattoo beschadigen doordat eventuele korstjes losweken, daarnaast kan het infecties veroorzaken.