Spijt van je tattoo?

Veel mensen zijn super trots op hun tatoeages en dragen ze met veel plezier – maar helaas heeft lang niet iedereen heeft een geweldige ervaring. Of je nu niet tevreden bent met de kwaliteit van je tatoeage of het symboliseert iets dat je liever vergeet, je tatoeage hoeft niet per se altijd een doorn in het oog te blijven! Dit is wat je moet weten over het omgaan met een tatoeage waar je niet tevreden mee bent:

Voordat je iets aan je tatoeage wilt doen, moet je wachten tot deze goed is genezen! Zelfs als je je vers gezette tatoeage meteen niet mooi vindt, is het belangrijk om de juiste tatoeage-nazorg te volgen en het hele gebied te laten genezen voordat je verdere stappen onderneemt.

Sommige tatoeages kunnen volledig worden verwijderd met laserbehandelingen.
Tatoeage-lasersessies kunnen vrij snel gaan – maar je zult hoogstwaarschijnlijk een paar sessies moeten ondergaan voordat de tatoeage volledig vervaagt. Afhankelijk van de persoon en de tatoeage, zul je soms wel vijftien behandelingen moet verwachten. De beste manier om erachter te komen hoeveel sessies je nodig hebt, is een professional te raadplegen.Houd er ook rekening mee dat het verwijderen van tatoeages kostbaar kan zijn! In sommige gevallen ben je meer kwijt aan de lasersessies dan aan je tatoeage.

In sommige gevallen kunnen tatoeage worden gerepareerd of bijgewerkt door een artiest met goede technische skills. Als je problemen met de tatoeage relatief klein zijn, kunnen we ze misschien voor je oplossen. Als je bijvoorbeeld je tatoeage wilt behouden, maar zou willen dat de inkt niet zo vervaagd was, kunnen we misschien bijwerken. Dit zal echter van geval tot geval worden beoordeeld, omdat het afhangt van o.a. de kwaliteit en kleur van de inkt, maar ook van hoe diep de inkt in je huid is doorgedrongen. Voor dit soort projecten vragen we je altijd langs te komen, zodat we de tatoeage in het echt kunnen bekijken!

Deze tattoo is opgeknapt door Martin, Liberation Tattoo Eindhoven

In andere gevallen wil je misschien de tatoeage compleet bedekken met iets anders. Als je deze route kiest, zorg er dan voor dat je je verwachtingen wat bijstelt. Je zult bijvoorbeeld waarschijnlijk niet in staat zijn om een donker-zwarte tatoeage te verdoezelen met een volledig pastel ontwerp. Om je opties beter te begrijpen kun je contact opnemen, dan helpen we je verder! Maar je wilt er ook zeker van zijn dat je cover-up iets is dat je echt leuk vindt, niet alleen iets dat toevallig over je huidige tatoeage past.

Maar zelfs als je ervoor kiest om een cover-up tattoo te laten zetten, kunnen we je soms toch vragen een paar lasersessies te laten doen. In sommige gevallen, zelfs als je van plan bent een cover-up te nemen, is het beter om de bestaande tatoeage wat te vervagen d.m.v. lasersessies. Vooral als de tattoo erg donker is, is het hierdoor gemakkelijker te bedekken met een nieuwe tatoeage, waardoor er ook meer mogelijk is!