In de zon met je tattoo; Een goed idee?

Nu de zon zichzelf weer wat vaker laat zien, vraag je je misschien af; kun je zonnen met een tattoo? Warmer weer betekent ook meer direct zonlicht, en misschien wil je wel een zonnebank pakken! Hieronder staan een aantal do’s en don’ts die je zeker moet onthouden als je lang wil blijven genieten van de tattoo!

1. Is je tattoo net nieuw? Let dan zeker extra op!

Ben je letterlijk een paar dagen geleden uit de tattooshop komen lopen? En ben je op weg naar een middag in de zon? Ben dan super voorzichtig met het verzorgen van je huid!

Ook al wil je misschien lekker van de zon genieten, onthoud dat je geen gewone zonnebrandcrème op een verse tattoo kunt smeren als deze nog niet is genezen! Probeer in de schaduw te blijven en houd je tattoo absoluut uit direct zonlicht totdat deze volledig is genezen. Je huid is nog extreem gevoelig voor UV-licht en kan dan héél makkelijk en flink verbranden. Met alle gevolgen van dien, zoals blaren, bultjes en erger als je niet oppast. Dat is niet alleen ontzettend pijnlijk, maar je vertraagt hierdoor ook het genezingsproces van je tattoo… niet de moeite waard dus!

2. Is je tattoo (net) genezen? Smeren, smeren, smeren!!

Je kan de tattoo gaan insmeren met zonnebrandcrème wanneer alle velletjes en korstjes zijn verdwenen en je tattoo helemaal glad aanvoelt. Als je de tattoo insmeert, zorg er dan voor dat je een zonnebrandcrème gebruikt met een SPF van 50 of hoger, en smeer regelmatig bij! Zeker wanneer je in en uit het water gaat, wordt dat nog wel eens vergeten.

Het beschermen van je huid tegen UV-licht is sowieso belangrijk, maar door te smeren bescherm je de kwetsbare huid van de tattoo ook tegen vervaging. En zelfs als de zon niet schijnt, is er nog veel UV-straling in de lucht! 

3. Onthoudt, donkere kleuren nemen meer zonlicht op!

Zwarte en donkere kleuren absorberen het zonlicht, hierdoor neemt het meer warmte op en houdt het warmte langer vast. Denk maar eens aan een zwart of licht gekleurd T-shirt in de zomer! Dit geldt ook voor de donkere delen van de tattoo. En hoewel de donkere kleuren misschien beter standhouden tegen vervaging, verbranden de donkere delen van tattoos een stuk sneller!

4. We kunnen het niet genoeg zeggen: Smeren en hydrateren!

Wat er ook gebeurt, vergeet niet om elke keer dat je uit de zon komt je huid te hydrateren met een goede hydraterende creme. Hydrateren is belangrijk voor je huid in het algemeen, maar nog meer voor tattoos als ze in direct zonlicht hebben gestaan. Ook zorgt hydrateren voor een stralende, mooie huid die jong oogt.

Na het zonnen is het net zo belangrijk om alle resten zonnecrème van je af te wassen. Daarna hydrateer je je huid met een crème zoals aftersun. Aftersun bevat ingrediënten die je huid instant verkoelen en helpen herstellen!

Balm Tattoo Vegan Sunblock

€16,00 verkrijgbaar in de shop

Een vegan tattoo creme met 75+ SPF toegevoegd. Een aftercare zalf om je tattoo te ondersteunen tijdens het genezen, en te beschermen tegen de zon. Deze balsem zorgt ervoor dat kleuren mooi blijven.