5 Tips voor het kiezen van een tattoo

De tijd nemen om je volgende tatoeage te kiezen is belangrijk, maar ook leuk tijdverdrijf! Maar we weten dat iets kiezen niet altijd gemakkelijk is! Je worstelt misschien met het ontwerp, de plaatsing, de stijl of een ander aspect van het proces. Maar aangezien tatoeages voor het leven bij je zijn, wil je zeker zijn van je keuze!

Het belangrijkste is; denk er goed over na en plan het! Je hebt alle tijd van de wereld en je wilt zeker niet snel uitgekeken raken op de tatoeage die je kiest, hij gaat er immers niet meer vanaf! Denk er dus goed over na en wees 100% zeker. Er zijn enkele dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van je nieuwe tatoeage – maar maak je geen zorgen, wij staan ​​voor je klaar!

1. Waar gaat de tatoeage komen?

Beslissen over de plaatsing kan best moeilijk zijn! Je moet bedenken hoe zichtbaar je wilt dat je nieuwe tatoeage is, waar op je lichaam je denkt dat deze het beste zal passen en of je deze (uiteindelijk) uit wil breiden in een sleeve. Soms is het beslissen over plaatsing de laatste stap, wat heel logisch is als je je bijvoorbeeld al een ontwerp hebt gekozen uit flash of wanna-do’s van een artiest.

2. Wat voor onderwerp?

Het onderwerp kan je tatoeage kan in verschillende stijlen worden geïnterpreteerd. Vaak hebben bepaalde onderwerpen ook een symbolische betekenis, waardoor je idee een extra betekenis krijgt. Nu hoeft je tatoeage echt niet perse een betekenis te hebben, kies vooral iets wat mooi vind om naar te kijken!

3. Kies een stijl

Er zijn inmiddels ontzettend veel verschillende stijlen tatoeages, en vaak dus ook meerdere manieren om jou idee uit te werken. Doe onderzoek naar de verschillende stijlen en bedenk welke je het meeste aanspreekt. Houdt ook rekening met het feit dat niet elk idee even goed werkt in de stijl die je wellicht voor ogen hebt. Veel artiesten hebben een eigen specialiteit, dat wil zeggen een eigen herkenbare stijl van tatoeëren waar ze het beste in zijn. Met dat in gedachten is het dus handig om een ​​stijl te kiezen voordat je een artiest kiest.

4. Kies de juiste artiest

Doe onderzoek naar verschillende artiesten die werken in de stijl die je hebt uitgekozen voor je volgende project. Je kunt hiervoor bij verschillende tattoo-shops kijken of zoeken via internet. Instagram is bijvoorbeeld een veelgebruikt platform onder tatoeëerders, maar ook het bezoeken van conventies is een aanrader! Vergeet niet om recensies en feedback te lezen van mensen die al een tatoeage hebben laten zetten – ook het bekijken van tatoeages van de artiest die inmiddels genezen zijn is soms erg slim! Een foto van een tatoeage die net gezet is ziet er soms een stuk anders uit en hierdoor kan je je verwachten wellicht wat verkeerd inschatten.

5. Verzamel inspirerende voorbeelden

Soms is het moeilijk om precies uit te leggen wat je voor ogen hebt of welke stijl en richting je graag wilt dat het ontwerp op gaat ! Het helpt dan vaak om wat voorbeelden te verzamelen, zo is het meteen duidelijk voor de artiest en dat bespaard ons een hoop tijd! Dit kunnen foto’s zijn van bestaande tatoeages maar ook sfeerfoto’s, tekeningen, kunst etc.; alles wat helpt met het visualiseren van wat jij voor ogen hebt!