Getatoeëerd worden in de zomer of winter?

Je wilt je tattoo graag laten zien, en dan is het prettig als de temperatuur dat ook toe laat. Hierdoor laat je je tattoo liever zetten in de lente of zomer. Maar als we alle feiten bekijken, is dat dan ook de beste tijd om getatoeëerd te worden? We zetten alle feiten op een rijtje om te zien wat nou écht het beste is.

Temperatuur

back piece tiger skull realism black and grey tattoo
Rugstuk door Martin

Tijdens de zomermaanden kan het nog wel eens warm zijn, en lang niet elke tattoo-studio heeft een airco (wij toevallig wel, hartstikke fijn!). Dat betekent waarschijnlijk een zweterige en plakkerige sessie, en laten we nu eerlijk zijn, dat is voor niemand prettig! Een tattoo sessie is soms als vervelend genoeg zónder dat je het gevoel hebt te veranderen in een druipsteen.

Wachttijd

Doordat veel mensen hun tattoo graag willen laten zien tijdens de warmere dagen, zijn de zomer- en lentemaanden vaak snel volgeboekt. Ook is de wachttijd een stuk langer en zijn de afspraken op zaterdagen natuurlijk als allereerste weg. Grote kans dat je sneller aan de beurt bent, zelfs op zaterdag, wanneer je een afspraak boekt voor ná de zomer! 

Niccolo tekent een design uit

Genezingsperiode

Tijger door Martin

Word je kort voor de warmere dagen getatoeëerd, dan zul je rekening moeten houden met bepaalde zomerse activiteiten. Voor 6 weken lang mag je namelijk niet zwemmen (dus niet in de zee en ook niet in een chloorbad). Ook moet je met de tattoo uit direct zonlicht blijven, ook al smeer je met zonnenbrandcréme! Dus geen zongebruinde huid en geen afkoeling gedurende jouw welverdiende zomervakantie… Doe je dit wel, dan riskeer je infecties en andere nare dingen die het eindresultaat niet ten goede brengen, je huid is immers aan het herstellen! 

Budget

De wintermaanden zijn vaak een van de duurdere maanden in het jaar. Met alle feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar is er vaak niet veel budget over. Ook tijdens de zomermaanden wordt er meer uitgegeven aan bijvoorbeeld een vakantie. Een tattoo is vaak een flinke investering, en dan zijn deze maanden wellicht niet de beste keuze om een tattoo te laten zetten! 

Tribal sleeve door Niccolo

Dus wat is nu onze eindconclusie? – Wanneer je voor meer comfort, een minder lange wachttijd en minder gedoe met nazorg gaat, kun je het beste getatoeëerd worden in de herfst. Houd wel rekening met je budget, gezien de dure wintermaanden daarna. Heb je onverhoopt toch een flinke financiële tegenvaller? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten dan verplaatsen we de afspraak naar een ander moment!