Een afspraak maken

Als je graag een afspraak wilt maken, contact ons via WhatsApp en geef ons de volgende info:

  • Omschrijf je idee
  • Waar wil je de tattoo?
  • Hoe groot wil je de tattoo?
  • Stuur wat voorbeelden of referenties mee
  • Andere dingen die we zouden moeten weten, zoals een litteken etc.

Je mag altijd vragen naar een specifieke artiest, maar als we denken dat iemand anders beter is om je idee uit te weten zullen we dit altijd met je bespreken. 

We zetten geen tattoos onder 18 jaar, geen uitzonderingen. We zijn sterk van mening dat tattoos voor volwassenen zijn, die het nemen van een tattoo serieus nemen en er goed over nagedacht hebben. 

We vragen een aanbetaling omdat we een ontwerp moeten voorbereiden en uittekenen, steriele materialen moeten klaar zetten en een plek in onze agenda moeten reserveren.  De aanbetaling geeft ons de zekerheid dat je serieus bent en wanneer je niet komt opdagen of te laat annuleert, onze tijd en gemaakte kosten deels zijn vergoed.

Het zal in de meeste gevallen niet alle inkomsten die we mislopen dekken, dus neem de kleine moeite en annuleer minstens 48 uur van te voren. Hierdoor kunnen we wellicht nog iemand anders blij maken die dag. 

De wachttijd hangt af van de artiest waar je een afspraak bij wilt maken. Stuur ons een WhatsApp of een bericht op social media als je de actuele wachttijd wilt weten. 

Onze shop is alleen open op afspraak. Dit betekend dat we dicht zijn als de agenda leeg is voor die dag. Wanneer je zonder afspraak langs komt, is de kans dus aanwezig dat je voor een dichte deur komt te staan. Om dit te voorkomen, kun je een gratis intake gesprek boeken via WhatsApp. We geven je een datum en tijd, zodat je onze volledige focus hebt.

Shopregels & Tips

Iets te laat zijn geen groot probleem, mits je ons op de hoogte houdt. Als we niks horen gaan we ervan uit dat je niet komt opdagen en annuleren we de afspraak. Je raakt je aanbetaling kwijt.

Wanneer je niet komt opdagen zonder reden of zonder 48-uur van te voren afgezegd te hebben wordt je afspraak geannuleerd. Als we je niet kunnen bereiken zullen alle uitstaande afspraken ook geannuleerd worden.

Neem eerst contact op met de artiest of ons voordat je iets op de huid smeert vlak voor de afspraak.

We adviseren om geen alcohol te drinken de avond voor de afspraak. Je gaat het niet goed volhouden wanneer je een kater hebt, en het heeft ook effect op het genezingsproces. Dus ook niet na de sessie, niet een hele avond in de kroeg hangen!

We hebben geen (zit)plek voor extra personen om te wachten tot de tattoo klaar is. We adviseren om alleen te komen als dat mogelijk is.

Nee, je kan geen tattoo laten zetten wanneer je zwanger bent. Onze grootste zorg is de kans op infectie. Ookal is die kans heel klein, we willen dat risico niet lopen. 

Er is nog weinig informatie bekend over de veiligheid van tattoo-inkt ten opzichte van een zwangerschap. Er zijn bedenkingen dat de chemische samenstelling de ontwikkeling van een baby kan verstoren gedurende de eerste 12 weken. Deze risico’s zijn nog niet onderzocht, maar liever voorkomen dan genezen!

Natuurlijk! Houd het alleen weg van de werkplekken, en nuttig het voorin de shop.

We zijn van mening dat tattoo-shops geen kindvriendelijke omgeving zijn. Ze kunnen zichzelf gemakkelijk bezeren of iets omver stoten, terwijl er wordt gewerkt. We willen onze volledige focus kunnen geven om de best mogelijke tattoo te zetten, zonder afleidingen.

Kies voor iets wat comfortabel en los zit. Er is een kans dat je in wat ongemakkelijke posities moet zitten, dan wil je geen strakke oncomfortabele kleding aan hebben. Houd er ook rekening mee dat het kledingstuk soms vies kan worden door de inkt en soms wat bloed. 

Als voorbeeld, stel we gaan je bovenbeen tattooeeren, draag dan een oude korte joggingbroek.

 Zorg voor een relaxte dag zonder teveel gedoe en stress. Het is belangrijk dat je goed uitrust en genoeg energie hebt, zowel mentaal als fysiek, om het zo lang mogelijk vol te houden.

Zorg dat je genoeg hebt gegeten en gedronken vlak voor de afspraak, getattooeerd worden op een lege maag is niet fijn! Probeer te ontspannen en wij zorgen voor de rest!

Je kan niet betalen via pinnen, alleen cash. Er zijn wat pinautomaten in de buurt! 

Daar zijn we mee bezig!

Binnenkort meer hierover! 😉

The shop is right around the corner! Je kunt vanuit Eindhoven Station de lijnbus nr. 11 of 17 pakken met halte Korianderstraat.

Ja! Er is een grote gratis parkeerplaats recht voor de shop.

We verkopen in de shop tattoocreme maar je bent vrij om het bij de drogist te kopen. We hebben een aantal cremes die we aanbevelen, maar let er wel op dat cremes geen parfum bevatten en dat het een vettige zalf is! 

Over tattoos

Stel je voor dat je 100 keer per seconde geprikt wordt met kleine naaldjes, doet dat zeer? Waarschijnlijk wel. Maar vaak een flink stuk minder erg dan je denkt! Als het werkelijk ondragelijk zou zijn kozen niet veel mensen voor een tattoo. Je kan bovendien het gevoel vergelijken met een krasserig gevoel dat op den duur vervelend wordt. 

De grootte van de tattoo zegt niet zoveel over hoelang het duurt. Het hangt vooral af van het ontwerp en de stijl. We kunnen je een ruwe schatting geven hoeveel uur het zal duren, maar een goede tattoo kost tijd (en geld).

Dit hangt wederom af van het ontwerp, het aantal gewerkte uren en de stijl. We kunnen je een ruwe schatting geven van wat het gaat kosten, maar een goede tattoo kost geld. Zie het als een investering waar je de rest van je leven plezier van zult hebben!

Genezingsperiode is 6 weken. Daarna is je huid nog erg kwetsbaar en moet je het alsnog goed verzorgen.

Ons advies geldt, om 6 weken te wachten voordat je in direct zonlicht komt. Het is sowieso niet goed voor je huid om veel te bruinen, het versnelt het verouderingsproces en het pigment in de huid van de tattoo vervaagd sneller. Wil je perse in de zon, smeer dan altijd met een hoge factor zonnebrand crème.

Nadat je getatoeëerd bent is je huid geïrriteerd en moet je eigelijk zien als een wond. Zou je over een wond scheren? Beter van niet 😉 

Je kan weer beginnen met scheren als de huid geen korstjes meer heeft en er rustig uitziet.

De as van een overledene kan worden gemengd met inkt, en met die inkt kun je technisch gezien een tattoo zetten. Maar in verband met hygiëne-richtlijnen is dit niet toegestaan. Volgens de Nederlandse Wet moet de inkt waarmee een tatoeage wordt gezet steriel zijn. Doordat er as door de inkt wordt gemengd, wordt deze niet meer als steriel beschouwd. Het laten zetten van zo’n tatoeage brengt dus risico’s met zich mee. As kan alle mogelijke schadelijke verbrandingproducten bevatten; van zware metalen tot polycyclische aromaten en dioxinen. 

Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact met ons op.